Global Contact Om os Kontakt os

Fem gode råd til frivilligprojekter

Christian med sin nepalesiske "søster"
Christian med sin nepalesiske "søster"

Vær åbensindet

”Det er enormt vigtigt at være åbensindet, uden du selvfølgelig glemmer, hvem du er. Det vil hjælpe dig meget, at du respekterer de lokales kultur og religion - så accepterer de dig og det faktum, at du kommer udefra og foretager ændringer i deres hverdag. Hvis du starter projekter uden dette i tankerne, kan det blive svært at komme i gang.”

Iagttag og lad dig inspirere

”De første par uger af mit ophold brugte jeg på at notere og iagttage, hvordan det stod til på børnehjemmet. Jeg fandt hurtigt ud af, hvilke mangler der var, og begyndte at omsætte mine ideer til projekter. Det var blandt andet ting som fodboldmål, volleyballbane, vippe, vandfilter, nyt køkken og en trappe på den farlige skråning, børnene skulle ned af hver dag.”

Brug dit netværk

”Jeg startede en indsamling af donationer på Facebook, hvor jeg beskrev situationen og de mangler, børnehjemmet havde. Det tog mig omkring en halv time på den lokale internetcafe. Jeg fortalte om mine ideer, og jeg havde udregnet et beløb, jeg skulle bruge for at udføre projekterne. Jeg endte med at donere et mindre beløb, da indsamlingen blev en stor succes.

Bevar motivationen

”Min motivation for at blive frivillig var, at jeg havde læst en masse om de dårlige forhold, nepalesiske børnehjemsbørn lever under. Informationerne gav mig virkelig blod på tanden - jeg ville gøre en forskel! Opførelsen af trappe og køkken tog fx lang tid, men det var intet problem. Jeg blev nemlig så grebet af at færdiggøre projektet, at jeg glemte alt om tiden.”

Nyd resultatet af arbejdet  

”De lokale har været virkelig taknemlige for mit arbejde. Dagen inden jeg rejste, var der omkring halvtreds personer, som kom for at sige tak for det, jeg havde gjort. De gav mig en "token of love", som er meget stort at få, samt et traditionelt nepalesisk sæt tøj. Børnene havde hver især skrevet et lille brev til mig, hvor der stod, at de ville komme til at savne mig, og at jeg aldrig må glemme dem. Tro mig - de fantastiske oplevelser glemmer man aldrig.”

Frivilligt arbejde i Nepal - Christians eget projekt med ny trappe
Det flotte resultat af trappen til børnene, som Christian stod for at opføre

Kunne du også tænke dig at gøre en forskel for børnehjemsbørn i Nepal? Der er ingen tvivl, hvis man spørger Christian: ”Selvfølgelig skal du af sted! Mit ophold i Nepal er noget, jeg vil tænke tilbage på resten af livet. Jeg skal uden tvivl tilbage til børnehjemmet en dag. Det har været mit hjem i tre måneder, og jeg savner det allerede.”

Læs mere om frivilligt arbejde i Nepal

  

Se også:

Guide til god forberedelse som frivillig til udlandet
Et længere ophold i udlandet betyder, at du skal tage hensyn til lidt flere ting i din forberedelse end på din sidste kanotur til Sverige. Her er en guide til de tre vigtigste ting, du skal have styr på
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.
Sarah kastede sig over sit eget byggeprojekt som frivillig
Hvordan går man fra frivillig på en skole til et bijob som leder på et byggeprojekt? Læs om Sarahs rutsjetur under hendes ophold som frivillig i Kenya.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.