Global Contact Om os Kontakt os

En typisk dag som frivillig i Bolivia

Christian beskriver en typisk dag som frivillig i Bolivia

Lasse Momme Jessen er rejst med os som frivillig til Bolivia i 3 måneder. Han har sendt os en beskrivelse af en typisk dag som frivillig:

 
Jeg vågner og åbner øjnene til endnu en boliviansk dag i det pragtfulde landskab.
Godmorgen! 

Jeg stiger ud ad min seng, og går ud til morgenbordet, hvor min fantastiske værtsmor og søster sidder. Heidi, som også bor her, kommer dryssende lidt senere. Vi spiser morgenmad sammen. Den står som oftest på frisk brød med smør, marmelade og ost, og af og til har mor Sonia også en lille overraskelse i ærmet. I dag en hjemmelavet banansmoothie.

Hos Lasses værtsfamilie i Bolivia

Kl. 08.00 tager jeg bussen til spansk, og stryger derefter hurtigt forbi en lille bod, hvor jeg snupper mig en Salteña og en god Americano.

Kl. 10.15 møder jeg på organisationen, og går min ”Buenos Dias-runde”. Mine dage er meget forskellige, da jeg både står for et sportsprojekt på et børnehjem tirsdag til torsdag, hjælper til med administrativt arbejde, og mandag og fredag arbejder jeg på et fritidscenter for udsatte børn og unge.

Lasse arbejder på flere forskelige projekter

I dag er det mandag, og det betyder, at jeg skal til fritidscentret, Mercado Campesino.
Vi holder først planlægningsmøde kl. 11 for bedre at strukturere arbejdet, og få os en snak om, hvad vi skal være særligt opmærksomme på i denne uge. Efter mødet tager jeg en tur til computerskærmen, hvor jeg for tiden er i gang med at oversætte en brochure fra engelsk til dansk. Ikke længe inde i min fordybelse, ringer en lille klokke, og en stemme som man aldrig er i tvivl om er køkkenchefen Soledads: ”Todo el mundito a comeeeerrrr!” Og så mødes alle de frivillige til middagsbordet.

Efter frokost når klokken runder de 15, er det tid til at tage ud på projekterne. Jeg hopper op på ladet af vores lastbil, og suser derud af med plastiktag over hovedet. I hedt solskin, der stråler på bjergene, så de smukt oplyser byen.

Børnene ser os altid, når vi drejer ind ad den bumpende grusvej, og smiler og vinker, og hopper og danser. De møder os oppe ved det lille fritidscenter, som vi bruger til forskellige aktiviteter. I dag har Pablo og jeg planlagt udendørs aktiviteter på sportspladsen, og børnene er vilde med at få lov til at slå sig løs. De nyder at få ”vueltitas”, små svingture i mine arme, og de smil og den glæde, der kommer ud af det, er så livsbekræftende.

Lasse er blandt andet frivillig på et fritidscenter

Kl. 16.45 får de snacks og børster tænder, og kl. 17.00 ankommer vores trofaste lastbil. Vi hopper op på ladet, i dag med børnene, og der er altid kamp om den bedste plads i forreste række blandt dem. Lidt længere nede ad vejen sætter vi dem af, og flyder derefter selv afsted med den kaotiske trafik.

Ankommet tilbage til organisationen skulle man jo tro, at min trafikoplevelse var slut for i dag, men turen hjem går via en 1,70 meter høj bus, og det giver sine komplikationer, når man som mig er 2 meter høj, og den som oftest er fyldt til randen omkring kl. 18. Alligevel nyder jeg mere at køre i bus her end hjemme i Danmark. Der er altid højt humør, og så stopper den, når man gerne vil af.

Hjemme ved familien igen dufter jeg en gang til gryderne, der står klar, velkokkereret af bedstemor Mamita. I dag kan jeg dufte Pique – min yndlingsret. Jeg tager trapperne op til tagterrassen med udsigt ud over solnedgang og smukke bjerge, velakkompagneret af en kold øl, og venter på familien sammen med Heidi. Lidt senere ankommer det bedste tidspunkt på dagen, når vi til lyden af bolivianske toner, allesammen sætter os rundt om middagsbordet, snakker, spiser og hygger. Gerne indtil det bliver sengetid. Godnat. 

Udflugt i weekenderne

  

Se også:

Hverdagen som frivillig i Guatemala
Hvordan er hverdagen som frivillig? Er det meget anderledes at bo og arbejde i et uland? Emil Nielsen har været tre måneder i Guatemala, og du kan læse hans detaljerede beskrivelse af en helt normal dag.
Sarahs værtsfamilie i Kenya
Sarah Lindvig har fået et helt særligt forhold til sin kenyanske værtsfamilie, og hun skal snart besøge dem for femte gang. Opholdet har lært hende meget, og hun kan slet ikke undvære sin kenyanske mor, som hun har hyppig kontakt med.
Hverdagen som frivillig i Uganda
Her fortæller Sophie om sin hverdag som frivillig i Uganda på et børnehjem og en skole. Læs og få et godt billede af hvilke spændende opgaver, projekter og dagligdagsting man typisk kan møde som frivillig.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.