Global Contact Om os Kontakt os

En helt normal dag som frivillig i Bolivia

  • Annas hverdag som frivillig i Bolivia
  • Anna rejser sammen med en anden frivillig
  • De arbejder på en skole og bor hos en værtsfamilie

Min dag starter omkring kl. 8:00.

Jeg tager et hurtigt bad før jeg går ned for at få morgenmad og snakker lidt med vores hyggelige madmor i huset, Dona Maria.
Jeg har rengøringstjansen I dag. Den skiftes man med og har den ca. en gang om ugen, man er altid to på af gangen. Så jeg laver snackposerne klar til børnene og fejer gården.

Jeg starter med forberedelserne til dagens program for børnene. Jeg har ansvaret for de mindre børn og skal derfor finde på forskellige aktiviteter. Dette er både rigtig sjovt og virkelig udfordrende. Fantasien skal i gang. Jeg snakker lidt med de andre frivillige også, og hører om deres input og hvad de vil lave med børnene I dag.

Kl 10 mødes alle til et lille hurtigt møde, så alle er klar over hvad der skal ske og hvad ens opgave er. Disse møder er altid utrolig hyggelige, og der er også drillerier (selvfølgelig i en venlig tone) så der bliver også grint en masse. Dante, vores chef, kommer nogle gange også med oplæg om alverdens sjove ting, og han har en historie viden udover det sædvanlige. Den mand er skør, men en sindssygt god chef man altid har det godt med og kan lave sjov og ballade med.

Efter mødet gør jeg resten af opgaverne klar til børnene og pakker den pose jeg skal have med, med mine materialer i. Da jeg har rengøringstjansen er det mig der skal gøre bordet klar til frokost.

Så starter timen, og vi får grint og nogle gange driver børnene dig til vanvid men du elsker dem alligevel.

Kl 13:30 er der frokost. Helt klart en af de bedste tider på dagen da Dona Maria har lavet lækker boliviansk mad! :D
Til frokost bliver der altid grint, drillet og snakket. Det er ligesom en familie super hyggeligt! :D Efter maden gør jeg rent og ordner lige de sidste ting inden taxaen kommer kl. 14:30. Taxaen kører os til projekterne. Da vi kommer kørende op af bakken kommer der en masse af vores søde børn løbende efter bilen for at se hvem der kommer forrest (det giver dem fordele, når der skal gives snacks senere). Når jeg træder ud af bilen bliver man bare mødt med kram og en masse kærlighed, sindssygt livsbekræftende og man bliver så glad.

Så starter timen, og vi får grint og nogle gange driver børnene dig til vanvid men du elsker dem alligevel. I anden time smutter vi en tur ned til el parque (legepladsen), hvor børnene hurtigt starter pesca pesca (fangeleg). Jeg bliver også hurtigt fanget og så er det I gang med at løbe efter børnene.

Kl 16:45 er det snack tid, og jeg råber til børnene “galletas” hvorefter de alle sammen løber op til huset igen. De får snacks og agua (vand). Det foregår altid mere eller mindre kaotisk, men er sindssygt sjovt. Da vi rydder op fra dagens rod, går vi og snakker om hvordan det er gået og hvordan I morgen bliver.

Om aftenen er det altid meget stille og roligt. Jeg er altid virkelig træt om aftenen. Så jeg går ud og spiser med nogle af de andre volontører og smutter hjem og slapper af før jeg går tideligt I seng. Andre tager til dans, blogger eller skyper.

Der er rig mulighed for at lave lige hvad man vil. Som Dante siger “Todos es possible en Bolivia (Alt er muligt i Bolivia)”. Det har han ret i. Jeg elsker mit nye andet hjem og min nye familie!

  

Se også:

Hverdagen som frivillig i Guatemala
Hvordan er hverdagen som frivillig? Er det meget anderledes at bo og arbejde i et uland? Emil Nielsen har været tre måneder i Guatemala, og du kan læse hans detaljerede beskrivelse af en helt normal dag.
Om at rejse som frivillig til Bolivia
En mobil skole, udflugter i weekenderne og de bedste bøfsteder. Vores volontører i Bolivia fortæller om en hverdag i det latinamerikanske højland.
Asta fortæller om sin værtsfamilie i Tanzania
Tag med på besøg hos Asta Broe Borchs værtsfamilie i en lille by mellem Arusha og Moshi i Tanzania, hvor den stod på masser af majsgrød, et afslappet forhold til tid og en smule hjemve.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.