Global Contact Om os Kontakt os

Anbefaling af natur- og sprogcamp i Tyskland

Emmas Work Camp anbefaling

Emma rejste sidste år på campen "Marburg Marbach" hvor hun arbejde for en naturorganisation og lærte tysk samtidig. Læs hendes anbefaling af campen her. 
   

Work Camp: Marburg Marbach 
(Campen gentages i år, klik for at se den i søgemaskinen)

Om det frivillige arbejde: 
En almindelig dag på min Work Camp bestod af, at vi samlede nogle fældede træer i store bunker og brugte økser og save til at gøre nogle af dem lidt mindre. Det brugte vi ca. 1,5 time på og det er meget forskelligt hvor meget man gør ud af arbejdet. Efter en pause blev vi delt ud i små grupper i et par timer, hvor min gruppe skulle bygge en trappe ud af nogle sten, det var meget sjovt og lidt udfordrende. Generelt var arbejdet ikke hovedfokus på denne Work Camp, da vi havde mange dage, hvor vi tog på udflugter i stedet. 

Det sociale: 
På min Work Camp var sproget noget, der var vigtigt, for at man kunne blive en del af fællesskabet. Lederne var meget opmærksomme på at få alle med, så dem der havde svært ved tysk også kunne være med. Det gjorde en forskel, at vores ledere lagde meget vægt på, at vi alle sammen havde et ansvar for at alle skulle føle sig som en del af gruppen. Jeg synes, at jeg fik nogle gode forhold til de andre frivillige, men vi var mange, og den varede jo kun to uger, så man kunne heller ikke nå at skabe relationer med alle. Men der var alligevel god nok tid til, at man kunne nå at få nogle gode venner. 

Fritiden: 
Vi boede tæt på en lille by, som vi ofte gik ned til, når vi fik fri. Derudover var der mange ture og aktiviteter, som selvfølgelig kun forstærkede fællesskabet. Vi var flere gange nede og bade ved søen i byen og rundt og se de større nærliggende byer blandt andet Wiesbaden. Der var en aften, hvor vi så en film sammen, og flere aftener med bål. Så har jeg fået spillet en masse kort, men det handler meget om, hvad man selv har lyst til. 

Rejsen derned: 
Jeg tog Flixbus derned, det var en meget lang tur, men hvis du har en god bog, er det ingen sag :-) Fra Frankfurt tog jeg toget til Marburg, et lille hint: tålmodighed er et godt redskab, når det kommer til det tyske togsystem! Jeg tog også bussen hjem til Danmark, og her var jeg glad for den lange bustur, hvor jeg kunne tænke over alt det, jeg havde oplevet. 

Det har jeg fået ud af at deltage på campen: 
Oplevelser, spændende mennesker og kultur. Det tyske sprog er noget jeg er blevet ekstra glad for nu og har lidt mere selvtillid omkring. Jeg var meget usikker på om jeg var god nok, men så længe du kan lidt og har en indstilling til at ville lære, så skal det hele nok gå. Og så er der selvfølgelig nogle kulturforskelle, som er sjove og adskiller os fra hinanden. Men i bund og grund er unge fra forskellige lande slet ikke så forskellige. Så jeg har lært noget om, at det mest handler om at turde møde de andre med åbenhed.  

Det skal du huske at medbringe: 
Du skal have noget tøj med der gerne må blive beskidt og så huske at tjekke vejrudsigten. Lommepenge afhænger meget af, hvor meget du selv bruger, men jeg tror måske jeg havde omkring 150 euro med. Derudover snakkede jeg hovedsageligt tysk, da det var et krav. Dog var der nogle, der ikke rigtigt kunne, så med dem måtte det blive på engelsk. Jeg vil dog anbefale at være forberedt på at snakke tysk, for det er så fedt at prøve. 

Vil du på den samme camp som Emma var på? Campen gentages igen denne sommer:

 

OBS. Emma havde valgt en camp, hvor der skulle snakkes tysk. Har du ikke mod på at kaste dig ud i det tyske findes der dog masser af camps i Tyksland, hvor der tales engelsk.

Work Camp oplevelse i Tyskland

  

Se også:

Rose på Work Camp i Spanien
Sommeren 2018 valgte Rose at tage på Work Camp i Spanien. Her tilbragte hun 2 uger sammen med et hold internationale frivillige og fik en kæmpe oplevelse. Rose fortæller om sin camp her.
Signes review af Work Camp i Frankrig
Sommeren 2018 tog Signe på Work Camp i Frankrig for at give en hånd med på en jazz festival. Her havde hun nogle fantastiske uger - læs hendes anbefaling af campen her.
Ibens review af Work Camp i Polen
Da Iben skulle vælge hvordan hendes sommer skulle bruges sidste år, faldt valget på en Work Camp i Polen. Læs hendes anbefaling af campen, og tag eventuelt selv af sted på samme camp i år!

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.