anbefaling af Work Camp i Tyskland

Anbefaling af natur- og sprogcamp i Tyskland

Da Iben skulle vælge hvordan hendes sommer skulle bruges sidste år, faldt valget på Campen "Children day care center" i Polen. Læs hendes anbefaling af campen, og tag eventuelt selv af sted på samme camp i år!
 

Work Camp: Children day care center
(Campen gentages i år, klik for at læse om den i søgemaskinen)

Erfaring med projektet: 
Min Work Camp ligger i en lille by uden for Warszawa kaldet Jozefow. Her lavede vi aktiviteter med en gruppe børn på et "fritidshjem", som var tæt forbundet med den lokale kirke. Her havde de et fint indendørs område med forskellige rum til spil, leg, bordtennis, tegne mm. samt en stor udendørs legeplads. Vi arrangerede lege med børnene, hjalp med at servere frokost og hyggede ellers bare. Rammerne var meget frie, da vi blot var "ekstra" personale.  

Selve arbejdet på denne Work Camp er velegnet til dig som elsker at være sammen med børn.  Og selvom børnene på ikke kunne snakke engelsk, kunne man stadig lave lege og hygge sig med dem. Børn er ikke på samme måde afhængige af et fælles sprog for at skabe en relation, og hvis det blev nødvendigt at oversætte noget, kunne vores polske campleder hjælpe.  

Vi var sammen med børnene fra kl. 9-13 i hverdagene, og havde derfor fri om eftermiddagen og i weekenderne. 1-2 gange om ugen havde de ofte arrangeret en biograftur eller en svømmehalstur hvor vi enten kunne tage med, eller lave noget andet - f.eks. tage ind og være turister i Warszawa. 

Det sociale: 
Det sociale var rigtig godt. Vi var ca. 14 unge fra forskellige lande, og talte derfor engelsk sammen. Mange kom to og to sammen og kendte hinanden hjemmefra, eller kom blot fra samme land og havde derfor et fælles sprog. Jeg var den eneste dansker, men hyggede mig rigtigt meget med de andre og følte mig aldrig udenfor. Blandt de frivillige var der to fra Polen, som var campledere og sørgede for at arrangere mad og snakke med personalet på arbejdet, da de jo kunne sproget. 

Indlogering: 
Vi boede på en form for kostskole/efterskole, og havde derfor vores egen lille afdeling med 3 værelser og et fællesrum + badeværelse. 

Fritiden: 
Efter arbejde var vi ofte lidt trætte. Vi spiste frokost og derefter lå vi bare og hyggede lidt i sengene, spiste snacks, spillede kort eller spil og snakkede. Efter aftensmad legede vi ofte en fælles leg. Nogle dage tog vi ind til Warszawa eller udforskede det lokale område, hvor der bl.a. er meget natur.  

Efter min mening og erfaring behøver du ikke sætte tid af til at se Warszawa hverken før eller efter din Work Camp. I skal nok nå det i løbet af de to uger. Jeg ved at nogle fra min Work Camp rejste lidt rundt i Polen efterfølgende, hvilket de var glade for.  

Rejsen derned: 
Jeg valgte den nemme løsning og købte en flybillet til Warszawa. Det kan gøres rigtig billigt hvis man ikke er så kræsen med hvilket tid på døgnet og hvor hurtigt det skal gå. Men jeg valgte den bedste og hurtigste afgang med et godt flyselskab (plus indtjekning af kuffert) og betalte ca. 2000 kr. 

Fra Work Campen havde jeg fået en vejledning med hvilke toge jeg skulle tage for at komme til Jozefow. Jeg fulgte blot vejledningen, og kom nemt frem. 

Det har jeg fået ud af at deltage på campen: 
De nye sociale relationer. Alle var simpelthen så søde og nemme at snakke med. Derudover var det rigtig fedt at se Polen på en helt anden måde end hvad man ville gøre som turist, både Jozefow og Warszawa. 

Det skal du huske at medbringe: 
Snacks, kontanter, regntøj/paraply, både tøj til varmt og koldt vejr, badetøj og spil som alle kan være med til. 

Vil du på den samme camp som Iben var på? Campen gentages igen denne sommer:

 

Iben fortæller om sin Work camp oplevelse i Polen