Anbefaling af havskildpadde Work Camp i Mexico

Anbefaling af havskildpadde Work Camp i Mexico

Veronica tog på Work Camp i Mexico, hvor hun arbejdede på stranden med truede havskildpadder. Men udover at have fået en viden om havskildpadder der overstiger de flestes, har Veronika fået flere andre ting med hjem fra sin Work Camp.

Her nævner hun bl.a. at viden omkring de store mængder plastik vi bruger i Danmark og konsekvenserne ved dette, har betydet at Veronika i dag prøver at bruge mindre plastik i hendes hverdag herhjemme. Men også når det kommer til at begå sig i en helt anden kultur, har hun fået en stor oplevelse. 

“Man fandt jo ret hurtigt ud af hvor nemt man kan lære noget i en anderledes kultur, hvis man placerer sig i nogle umiddelbart ret grænseoverskridende situationer. Alene det med transport var fuldstændig anderledes.” 

De andre frivillige var enormt søde. Dem kom jeg rigtig godt ud af det med. Vi snakker stadig sammen og planlægger at besøge hinandens lande.

Veronika fortæller om, hvordan busserne ikke holdt på bestemte steder, så man var nødt til bare at stille sig ud ved vejen og håbe på at de stoppede, når de så én. Hun oplevede at være i flere situationer hvor det tydeligt kunne mærkes at der var tale om en helt anden kultur, men forklarer at det at finde sig selv i nye og ukendte situationer også var meget lærerigt.  

“I sådan nogle situationer får man virkelig boostet sin selvtillid og lærer at “jeg kan godt”.” 

Arbejdet på campen i Mexico var meget alsidigt. Veronika fortæller at de bl.a. var med til at formidle viden og oplyse om de truede havskildpadder. En af de andre store oplevelser var natpatruljerne: 

“Vi patrollerede om natten, for at finde havskildpadderne og hjælpe dem der havde problemer. Især natpatruljerne er helt klart noget af det fedeste jeg har oplevet og jeg var faktisk den eneste der fik lov til at se en hunskildpadde lægge æg på min natpatrulje.”

Der var dog andre fokusområder på Veronikas Work Camp end at redde havskildpadder og Veronika fortæller begejstret omkring det store fokus på miljø, men også mere lokale problemer såsom vilde hunde.

“Der var meget afveksling fra dag til dag og en af de allerfedeste ting ved det, var at det ikke kun handlede om skildpadder, men også om f.eks. gadehunde og vi besøgte også et plejehjem en af dagene. Det var en rigtig fed oplevelse!” 

Der var omkring 20 andre unge frivillige fra forskellige steder i verden på Veronikas Work Camp. Det sociale var for Veronika en af de primære årsager til, at hun havde en uforglemmelig oplevelse i Mexico. 

“De andre frivillige var enormt søde. Dem kom jeg rigtig godt ud af det med. Vi snakker stadig sammen og planlægger at besøge hinandens lande. De lokale ledere af campen var virkelig hjælpsomme og enormt gode til at inkludere én.” 

Overvejer du at tage på havskildpadde Work Camp i Mexico? Læs mere og tilmeld dig den samme Work Camp som Veronika.

 
OBS!
Læg mærke til at de forskellige datoer er angivet under “Yderligere detaljer” og vær opmærksom på at der er et ekstragebyr på denne Work Camp. 

Frivilligt arbejde med havskilpadder i Mexico