3 frivillige fortæller om Work Camps i udlandet

3 spørgsmål til 3 tidligere Work Camp deltagere

Tager du på Work Camp, kan du arbejde med alt fra heste og havearbejde til udgravning og renovering af en gammel borg. Her kan du møde 3 tidligere Work Camp deltagere, som deler ud af deres erfaringer og historier fra sidste sommer. Lad dig inspirere af deres oplevelser til at finde ud af, om du skal på Work Camp til sommer.
 

3 spørgsmål til Dorra
 

Dorra

Hvor: Work Camp i Spanien
Hvornår: Sommeren 2017
Alder: 21 år
Bor i: København
Antal stjerner
stjerner

 

 

Hvordan var arbejdet?
Vi boede i en nationalpark og hjalp med at lave stier. Der kommer mange hikere der, så vi skulle gøre det nemmere for dem at gå på stierne. Det var rigtig, rigtig sjovt. Selvfølgelig lidt hårdt til tider, men atmosfæren var god. Der blev spillet musik, mens vi arbejdede, og vi var flere om det, så man stod ikke alene og arbejdede.

Hvordan var det sociale?
Det var virkelig, virkelig, virkelig godt! Man ved ikke rigtig på forhånd, hvad man kan forvente, når man tager derud, men man får nogle rigtig gode venner, når man sover, bor, arbejder og spiser sammen hver dag. Jeg har fået nogle gode veninder, som jeg faktisk skal besøge til sommer.

Hvad var det bedste ved at være på Work Camp?
Det er svært – hele oplevelsen i sig selv var virkelig fantastisk. Det var fantastisk med de mennesker, man mødte. Det er fantastisk, at hvis jeg tager tilbage om 10 år, så er muren, vi byggede, der stadig. Det er fantastisk at lave et meningsfuldt stykke arbejde, mens man har det sjovt. Det var en af de bedste ture, hvis ikke den bedste tur, i mit liv.

Work Camp i Spanien

 

3 spørgsmål til Emil
 

Emil, deltager på work camp

Hvor: Work Camp i Frankrig
Hvornår: Sommeren 2017
Alder: 25 år
Bor i: Kgs. Lyngby
Antal stjerner
stjerner

 

 

Hvad arbejdede du med?
Arbejdet gik ud på at rekonstruere en borg, og det var delt op i to dele over de 3 uger. Først skulle vi grave borgen fri. Anden del brugte vi på at rekonstruere borgen. Det var relativt hårdt fysisk, men man kunne tage pauser undervejs, som man havde lyst. Det var ret afslappet. Man gjorde bare, hvad man havde kræfter til.

Hvordan var det sociale?
Det var virkelig super. Man sidder en hel masse mennesker sammen og hygger – man er hele tiden sammen med nogen. Det er bare en god oplevelse! Jeg vil anbefale at tage af sted alene. Der var ingen på min Work Camp, som kendte nogen i forvejen. Jeg tror, det har gjort sammenholdet lidt anderledes. Der var ikke nogen klike, som der kunne have været, hvis man tog afsted med en, man kendte. 

Hvad var det bedste ved at være på Work Camp?
Personligt gik jeg ret meget op i arbejdet. At man lavede noget som var højt vurderet af den by, vi boede i. De var rigtig glade for, at vi var der. Det var rigtig fedt, at de var glade for det, vi lavede.

Work Camp i Frankrig

 

3 spørgsmål til Line
 

Line, deltager på work camp

Hvor: Work Camp i Tyskland
Hvornår: Sommeren 2017
Alder: 18 år
Bor i: Vipperød
Antal stjerner
stjerner

 

 

Hvordan var arbejdet?
Jeg arbejdede på en farm, hvor vi lavede praktisk arbejde udendørs. Blandt andet skulle vi passe dyrene på farmen og lave havearbejde. Arbejdet var sjovt, fordi man var sammen med folk og man hyggede sig imens. For eksempel legede vi lege og sang, mens vi arbejdede.

Hvordan var det sociale?
Det var virkelig, virkelig godt. Det er virkelig specielt at møde folk på den måde. Alle er meget forskellige på en måde, fordi vi kommer fra forskellige lande, men alligevel havde vi alle sammen noget til fælles. Der var et meget specielt sammenhold. Vi havde sådan et fællesrum, hvor vi spillede kort og brætspil og så tog vi også over til byen og fik en øl eller to sammen.

Hvad var det bedste ved at være på Work Camp?
Helt klart at møde folk fra nærmest hele verden – alle mulige forskellige steder. Jeg har fået en super bred forståelse for forskellige kulturer. Det har gjort stort indtryk på mig at møde de andre personer på Work Campen. Det var kun tre uger, men jeg følte, at det var lidt en familie. Det var ikke så meget arbejdet, men det var bare hele oplevelsen med det sociale, som var noget særligt for mig.

Work Camp i Tyskland

Føler du dig inspireret til at tage afsted?